Andreas Odbjerg live i Store Vega

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

KONCERTANMELDELSE

Andreas Odbjerg var en glad mand, faktisk en ovenud lykkelig mand, på scenen i Store Vega onsdag aften. Ganske vist havde han stået der før, men indtil onsdag kun som ”ukendt” support for andre musikere. Derfor var onsdag aften speciel.

Nu stod han på Vegas store scene som hovednavn – vel vidende, at folk i salen havde betalt entré for at høre ham! En gammel drøm – der allerede fra 8 års alderen var startet som visualiseringer af sig selv på en scene – blev en realitet en hverdagsaften i november 2020.

Og dét var han jublende lykkelig over. Faktisk så lykkelig, at han var ude af stand til at være i sin egen krop og i situationen blev ramt af tourette og sagde ting, der både fremstod ægte, lidt naive og meget sjove på den der helt gennemgribende, ungdommeligt autentiske måde, som man som publikum kun kan lade sig rive med af. Juble med over.

Når han stod der på scenen – ramt af en energi, der forplantede sig fra scenegulvet og op igennem den lange krop; og fra det Corona-venligt siddende publikum og ind igennem de tilsyneladende helt åbne porer – så var man med ham.

Derfor – og fordi kvaliteten på scenen i det hele taget var der – blev aftenen en af de sjældent bemærkelsesværdige. Den unge kunstner, der efter eget udsagn havde forberedt sig i 16 år på aftenens koncert, og som også efter eget udsagn havde svært ved at blive voksen, sang sine sange om dét – solidt sekunderet af et band med guitaristen, Daniel Scheffmann, i en særligt fremtrædende position.

Sangene var både fra Andreas Odbjergs eget ret begrænsede bagkatalog – krydret med enkelte helt nye – og fra det bagkatalog som tilhører bandet, Moses: ”Andreas”. Det var effektive ”Henter dig nu”, ”Tænker på dig”, ”Svømmer væk”, ”Anne Linnet” og ”Penge ind, penge ud”. Alle blev de serveret med effektivitet og et umiskendeligt retrogroove, som ofte sendte denne anmelders tanker tilbage til forne tiders – d.v.s. de tidlige 1980’eres – disko, soul og r&b og navne som f.eks. Michael Jackson og Danser med drenge. I en enkelt sang, ”Uptown”, gæsteoptrådte rapperen, Emil Kruse, men ellers var det Andreas Odbjerg og hans band, der drev koncerten frem og med sangen, ”Føler mig selv 100”, satte et endeligt punktum den aften for en drøm, der blev opfyldt – med et rigtigt (med)levende publikum, i en god lydkulisse og i et befriende enkelt scenisk set-up, der var med til at samle fokus omkring sangeren og hans jubelscene.

**** / Koncert også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share