Dan Fortin: The Latest Tech

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske bassist, Dan Fortin, har i de sidste ti-femten år været en markant figur på den canadiske musikscene. Han er mest kendt for sit arbejde med den postmoderne jazztrio, Myriad3, men har også markeret sig som sideman for bl.a. Bernice, Queer Songbook Orchestra, the Allison Au Quartet, David Occhipinti og Emilie-Claire Barlow. Det nye album, The Latest Tech, markerer imidlertid noget nyt. For albummet er for solobas! Musikken er komponeret og indspillet af Dan Fortin alene – formodentlig på grund af Coronanedlukningen, som jo i sig selv er mærkværdig. Lad det være sagt med det samme – musikken er også mærkværdig. For det at lave et helt album for solobas, det er en krævende opgave – især hvis man også har en ambition om at fastholde lytternes opmærksomhed. Men projektet lykkes, synes jeg. Langt hen ad vejen fordi Fortin på troværdig vis leder efter et særegent udtryk og med teknisk overskud og disciplin formår at finde det. De ni musikstykker er originale, men inspireret af en broget stribe af kunstneriske forbilleder som Ottessa Moshfegh, Joseph Beuys, Mungo Thomson, Johan Sebastian Bach, Susan Sontag, David Lynch, Jimi Hendrix og en stribe bassister. 

*** / Elastic Recordings / 33 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share