The Nimmons Tribute: To the Nth

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Phil Nimmons er en levende legende i Canadisk jazz. Først sidste år, i en alder af 96 år, gik han på pension. Men indtil da havde han været dybt involveret i opbygningen af en række universitetsbaserede uddannelsesprogrammer for musikere i Canada foruden festivaler og camps for canadiske musikere. Herudover havde han mere end 400 kompositioner og arrangementer med sig i bagagen – kompositioner for big bands og mindre konstellationer – og til orkestre såvel som film, TV og teater. Dem tog han med sig – eller efterlod han sig (alt efter temperament) – da han endelig trak sig tilbage. Med albummet, To the Nth, hyldes han imidlertid for sin musik – af pianisten, Sean Nimmons, og dennes syv, dygtige sidemen. The Nimmons Tribute laver stilsikre nedslag i legendens bagkatalog og præsenterer numre som Harbours (fra The Atlantic Suite), Nufsicisum og Liëse i ny, fascinerende forklædning. Fælles for alle hyldestalbummets otte tracks er, at de – udover at være skrevet af Phil Nimmons – afdækker en kompositorisk stringens og et helt særegent blik for sammenspillets kunst.

**** / Eget selskab / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share