Joe Bowden: Roots – Tales of the Urban Yoda

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Trommeslageren, Joe Bowden, er en veteran på den canadiske musikscene – en mand der er sindssygt god til at udtrykke sig kompositorisk / instrumentalt og lige så sindssygt god til at sammensætte et band og med dét at skabe et drive. Hans nye album, Roots – Tales of the Urban Yoda – er i hvert fald både solidt og stilsikkert, suverænt balancerende mellem smooth jazzen, funkmusikken og rhythm & blues’en. Musikken har et forrygende groove, er drevet af en medrivende energi, af et sublimt sammenspil og af nogle eminent gode soli. Uanset om man fokuserer på de otte instrumentalnumre eller på det ene vokale nummer, Sentimental, så er stilen sikker. Alana Bridgewaters gospelagtige tyngde som vokalist i Sentimental er endda fint afstemt orkesterets. Men – i helikopterperspektiv – er det alligevel den instrumentale musiks medrivende groove, der står tilbage som albummets mest prisværdige kendetegn. Og nok så interessant – jo flere gange, jeg hører musikken, jo mere finder jeg i den. I den forstand har den mange, originale lag – selv om den også sender tankerne i retningen af f.eks. The Crusaders, Herbie Hancock og Chaka Khan.

**** / Eget selskab / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share