David Restivo Trio: Arancina

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sammen med bassisten Jim Vivian og trommeslageren Alyssa Falk har pianisten David Restivo indspillet og udgivet det stilsikre, moderne jazzalbum, Arancina. Canadieren, der er en af sit hjemlands mest indflydelsesrige jazzmusikere, har selv skrevet hovedparten af materialet, men i to numre har han også ladet vokalisten Fawn Fritzen ”komme til orde” – som medforfatter og –forløser – det er på numrene, Kintsugi og Bittersweet Goodbye, som er to af albummets største attraktioner. De to vokale numre er således let tilgængelige, næsten poppede, men efterlader alligevel (eller måske netop derfor) et stærkt indtryk – især fordi Fawn Fritzen synger så forførende smukt. Når dét er sagt, skal jeg dog tilføje, at jeg er overbevist om, at trioens største, kunstneriske investering knytter sig til den instrumentale, mere komplekse suite i fire satser som udgør albummets titelnummer, Arancina. Dén suite – og i øvrigt nummeret, Raven’s Wing – er respektindgydende, både kompositorisk og i forløsningen. Restivo, Vivian og Falk er således – hævet over enhver tvivl – en så sublimt sammenspillet organisme, at triojazzen så at sige løftes op i nye højder.

**** / Chronograph Records / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share