Lara Martins: Canção

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Portugisiske Lara Martins er en af sit hjemlands store: en sangerinde, der både favner tango og fado, brasiliansk musik og europæisk, klassisk musik / opera – dét kan man forvisse sig om ved at lytte til albummet, Canção. Personligt ville jeg dog foretrække, at Lara Martins holdt sig til opera og operette – fordi hendes lidt manierede stil for mig se og høre egner sig bedre til simpel dramaturgi og i forvejen (ofte voldsomt) manierede værker, som operaen ofte byder på. Det manierede går, efter min mening, ikke så godt i tråd med tangoens mere sammensatte, facetterede og inderligt lidelsesfulde udtryk. Canção indledes ikke desto mindre med en versionering af fire af Astor Piazzollas fornemme tangoer / milongaer. Forsætter med to sange skrevet til sangerinden af Daniel Bernandes. Bevæger sig herfra over i en klassisk suite af Camargo Guarnieri: Treze Canções de Amor, der består af 13 (kedelige) satser. Og slutter af med en komposition af António Portugal og to af Alain Oulman. De to sidste stykker / sange er albummets bedste, fordi de ikke ansporer til det animerede, og fordi Lara Martins – som den altdominerende aktør, hun er på dette album, er herligt nedtonet, autentisk og nærværende.

** / Artway Records / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share