Diego Pinera: Odd Wisdom

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jazztrommeslageren, Diego Pinera, stammer fra Uruguay. Men selv om der på hans nye (andet) album på tyske ACT er percussive elementer, der signalerer Latinamerika, så har han været på en lang rejse – via USA til Europa – og dét sætter altså et mere markant præg på hans musik. Måske farves den også af, at han har indspillet det i New York med en amerikansk besætning. Under alle omstændigheder er der noget af østkystjazzens rastløshed og nerve i hans musik – kombineret med en ro, som han må have fundet i Tyskland, hvor han har boet siden 2003. Genremæssigt er vi i grænselandet mellem den moderne jazz, freejazzen og avantgarden med et luftigt, ekspressivt og detaljerigt, facetteret og ofte næsten narrativt udtryk. Et nummer som Robotic Night er f.eks. som en fortælling fra en fantasy future; et soundtrack til en hektisk film med indlagte teknikaliteter, kompleksiteter og simpliciteter. Et nummer som Space er til gengæld luftigt, næsten drømmende let. Jeg kan dog ikke på noget tidspunkt slippe tanken om, at musikken mangler krop. En eller anden form for torso. Noget helt centralt. Heraf følelsen af, at Odd Wisdom snarere er knyttet til tanker og teknikaliteter end sansninger og følelser. Netop dét er albummet altoverskyggende problem.

*** / ACT Music / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share