Susanna Aleksandra: The Siren

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Med jazzsangerinden Susanna Aleksandra Veldi er vi for en sjælden gangs skyld på visit i Finland. Den estiske sangerinde med den naturligt varme vokal (og bopæl i Finland) akkompagneres således af et finsk orkester bestående af pianisten Joonas Haavisto, kontrabassisten Joonas Tuuri, trommeslageren Ville Pynssi og percussionisten Abdissa ”Mamba” Assefa. Sammen med dem bringer den estiske sangskriver og sangerinde et sanseligt, varmt materiale – der for størstedelens vedkommende er af egen avl – til torvs. På The Siren finder hun ganske vist også plads til en versionering af en finsk folkesang, Ruusu Laaksossa, og en versionering af Oscar Levant & Edward Heymans standard, Blame it on My Youth. Men de to nævnte sange falder naturligt ind i hendes eget og kapelmester Joonas Haavistos. Og netop det er måske det særligt bemærkelsesværdige ved The Siren: at Veldi og Haavisto har formået at skrive og forløse et materiale / nogle arrangementer, der får evigt grønne størrelser til naturligt at passe ind i det ellers selvskabte univers. Mest imponeret er jeg imidlertid over det eminente sammenspil Veldi og Haavisto imellem. Netop deres samarbejde giver mig associationer til den svenske pendant-duo, Viktoria Tolstoy og Jacob Karlzon. Det er dér, vi er, hvad kvaliteten angår!

**** / Eclipse Music / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share