Larry Coryell & Philip Catherine: The Last Call

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De to guitarister med sans for traditioner og klassisk, guitarbaseret musik – Larry Coryell fra Texas og Philip Catherine fra Storbritannien – begyndte at optræde som duo tilbage i 1976 i forbindelse med Berlin Jazztage. Og siden turnerede de i mange år som duo – til publikums udelte begejstring. For det de skabte var større end 1+1. Ekvilibristerne komplimenterede hinanden næsten overnaturligt godt og skabte – trods deres forskellige afsæt – et fælles univers båret af virtuositet, teknisk overskud og kunstnerisk spændvidde. Af grunde, som jeg ikke kender, satte de efter nogle år samarbejdet på hold. Men i 2017, formåede Siggi Loch fra ACT at få dem til at optræde som duo igen. Og The Last Call er liveoptagelserne fra denne re-union i Berliner Philharmonien. Hvad ingen den dag i 2017 kunne vide var, at Larry Coryell kort efter ville afgå ved døden, men The Last Call blev hans sidste koncert – og hvilken en! Den intuitive forståelse de to guitarister imellem påkalder sig virkelig opmærksomhed. Deres sammenspil er således eminent! Deres individuelle og sammenlagte pondus evident. The Last Call er af samme grund et fantastisk smukt album. Og et vemodigt nummer som Homecomings indkapsler på mange måder godt – både hvad vi andre vandt ved genoptagelsen af de tos samarbejde, og hvad vi tabte i og med, at Coryell gik bort.

**** / ACT Music / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share