Jon Hemmersam, Asal Malekzadeh, Evelyn Glennie: Open Barrier

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske guitarist, Jon Hemmersam, den iranske trommeslager (daf), Asal Malekzadeh, og den skotske percussionist, Evelyn Glennie, har fundet sammen om opgaven: at improvisere og fremelske musik, der åbner grænser og favner indtryk, traditioner og stilarter fra hele verden og hele historien. Open Barrier er det foreløbige resultat – et studiealbum med improviseret musik, der afspejler udsynet og ambitionen, og som blotlægger nye strukturer, landskaber og fællesskaber. Musikken har tråde 7.000 år tilbage i persisk tradition, tråde til den spanske flamenco (som i sig selv har tråde tilbage til Orienten og det indiske subkontinent) og tråde (ikke tilbage, men frem) til ny musik i Nordeuropa. Dette sidste gælder især i et meget avantgardistisk nummer som Lava Keys. Aftalen de tre musikere imellem, før de tre gik i studiet, var, at de ikke på forhånd skulle lægge planer, lave arrangementer eller beslutte sig for andet, end at musikken skulle være åben og improviseret. Og de dogmer fornemmer man ganske klart, at de har overholdt. Derfor er musikken også uforudsigelig, original og særegen.

**** / ARC Music/Naxos World / 65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share