Mike Freedman: Into the Daybreak

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzguitarist, Mike Freedman, har i mere end tre årtier været en markant musiker på Torontos musikscene. Han har været en solid sideman for navne som Tia Brazda, Barbra Lica, Steven Taetz og The Willows. Men med sit første album i eget navn – det første som kapelmester – og ni af hans egne kompositioner beviser han også med al ønskelig tydelighed, at han i egen ret har andet og mere at byde på. Into the Daybreak er således et solidt udspil, et kalejdoskopisk, mange facetteret, farverigt og dog stringent album med musik, der både fænger og flyder. Der løber en melodisk tråd igennem sangene på albummet. En tråd, der ikke bare giver lytteren let adgang, men også skaber en sammenhæng, dybde og tyngde. Musikken er fra ende til anden catchy, læner sig op ad smooth jazzen og op ad en vifte af andre stilarter såsom blues, latin og ambient. Og det vel at mærke med en tilsyneladende naturlig lethed – uden at der på noget tidspunkt er moment, der vejes og findes for lette. Numre som Snake in the Grass, Into the Daybreak og Resolve er højdepunkter på et i øvrigt gennemført og stilsikkert, flot album.

**** / Eget selskab / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share