Ghost Coast Choir: Ghost Coast Choir

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Projekt Goast Coast Choir og albummet af samme navn er dybt fascinerende. Projektet er skabt af Gustav Rasmussen og Thorben Seierø Jensen, som har en fælles fortid i det elektroniske band, Alcoholic Faith Mission. Med dét band optrådte de to i sin tid på festivalen C/O Pop i Køln sammen med et tysk kor. Begge blev de betaget af korets lyd. Og nu står vi andre så her – med albummet, Goast Coast Choir, skabt af Gustav Rasmussen og Thorben Seierø Jensen og det Aarhus-baserede kor Ensemble Edge. Og heldigvis for det!

Genremæssigt hører vi nemlig noget utrolig smukt – et originalt, organisk miks af sakral korsang, akustisk klassisk musik og elektroniske effekter – alt sammen skrevet og komponeret af Goast Coast Choir. Centralt i lydbilledet står den sakrale korsang – men alle sangene åbnes også i nye retninger med tidsforskydende samples af selvsamme kor, med gamle båndmaskiner, analoge guitareffekter, knitrende elektroniske lyde og støj.

Og jeg må sige, at resultatet er betagende. Langt fra musikken i Alcoholic Faith Mission. Og langt i øvrigt fra det, Gustav Rasmussen har medvirket i med f.eks. The KutiMangoes, hvormed har vundet to DMA’er. Vi befinder os reelt i et lydbillede, der ville klæde enhver moderne kirke – og dét selvfølgelig især takket være Ensemble Edge.

Med sange som ”Soldier”, ”Broken Voice”, ”Some Days” og ”Love in Trenches” har Gustav Rasmussen og Thorben Seierø Jensen skabt et godt fundament for deres miks af genrer og udtryk. Og med deres egen indblanding med knapper og dingenoter og akustiske og elektroniske værktøjer givet koret et solidt modspil – korsangen et moderne særpræg. Det er overrumplende, vellykket. Og helt fra start – med åbningsnummeret, ”The Ghosts Arrive” – magnetisk, næsten filmisk. Flere numre fremmaner levende billeder på nethinden; skaber grobund for refleksion; og giver umiddelbart lyst til at lytte og indoptage.

**** / ExoPAC Recordings / 46 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share