Toldam, Riedel, Berg, Wiklund, Christensen: Tak for dit brev

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazzkomponist og –pianist, Simon Toldam, har mange gange bevist sit værd. Og han gør det igen-igen med sit nye album, Tak for dit brev, der er skrevet som 12 svar på 12 oplevelser, der som breve eller meddelelser er blevet ham til del. Sammen med bassisten Georg Riedel, basklarinettisten Nils Berg, kornettisten Tobias Wiklund og bassisten Anders Christensen ”svarer” Simon Toldam på ”henvendelserne” og dét på en meget rolig, retrospektiv vis. Fra albummets åbning tænker jeg snarere, at han skriver i hånden, måske endda med en fyldepen, end på computer. Uanset om hans svar er arrige eller skrevet ud af glæde, er det som om, jeg med ”svarene” / musikstykkerne bliver trukket tilbage i tiden (tiden før de korte tekstbeskeders og sociale mediers tid), og at der vitterligt er noget på spil, at der er et drama, en fortælling, et narrativ. Tag nogle numre som Nu sejler vi, Den blå stol eller Et postkort. Alle er dramatiske fortællinger, små rejser tilbage i tid, enkle og komplekse. De fleste numre rummer et element af vemod, en tristesse, et farvel. Enkelte er som en italesættelse af begejstring, optimisme, glæde. Uanset hvad er stykkerne sammenhængende som var de elementer i et samlet, særegent værk.

**** / ILK Music / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share