Satoko Fujii: Hazuki

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Som næsten alle andre musikere i denne verden er japanske Satoko Fujii blevet groundet af Corona pandemien. Omfattende turné- og rejseplaner er blevet aflyst og i stedet har hun, som så mange andre, måtte isolere sig i sit hjem. Det er herfra, hun på sit klaver mentalt er rejst ud i verden med den respektindgydende soloimprovisationsindspilning, Hazuki. Musikken på albummet er ikke smuk, men kantet (som den plejer at være fra Fujiis side) og skarp. Optaget i august 2020 (Hazuki er et gammelt japansk ord for august) i bagende hede, men koncentreret, fokuseret og med Fujiis umiskendelige, avantgardistiske tilgang. Musikken er varieret, til tider næsten prøvende, ydmygt undersøgende, til andre tider som skabt i en tilstand af følelsesmæssigt kaos. Bedste eksempel – og bedste nummer på albummet – er det godt ni minutter lange Hoffen (tysk for håb), som det ene øjeblik inviterer ind, det næste skubber væk, men konstant byder på et element af netop håb. Dét nummer – og dette album i det hele taget – er noget af det smukkeste og mest helstøbte fra Fujiis side hidtil. Måske fordi pandemien har tvunget hende, og os andre, til at sætte tempoet ned og tage til takke med vores eget selskab.

**** / Libra Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share