Snorre Kirk Quartet: Going Up

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Trommeslageren, Snorre Kirk, er født i Norge, men uddannet og bosat i Danmark. Det er her, i København, hans musikalske karriere tager sit udspring – også i tilfældet Going Up, hans sjette album i eget navn med egne kompositioner. Til trods for det norsk / danske islæt, er der imidlertid ingen tvivl om, at Snorre Kirk stilistisk er rundet af en glæde ved mere traditionel, nordamerikansk jazz og koryfæer som Duke Ellington og Count Basie. Eller tvivl om, at den glæde overstråler en potentiel glæde ved det særligt nordiske. For selv om der er et klart moderne element i Snorre Kirks jazzmusik, så er der ikke andet end reminiscenser af den nordiske melankoli eller tone heri. Der er til gengæld en sans for den varme, amerikanske lyd, og netop dén forløses uhyre fint af kvartetten, der består af tenorsaxofonisten Stephen Riley, pianisten Magnus Hjorth og bassisten Anders Fjeldsted. De fire (plus tenorsaxofonisten Jan Harbeck) spiller virtuost, med moden tyngde og med al den charmerende ro, der skal til for  at skabe musik af holdbar og varig styrke. Instrumenterne, de individuelle kvaliteter og helhedsudtrykkets samlede karakter er eminent, afstemt opdrag og målet ude i den fremtidige horisont. Det er meget, meget smukt og raffineret.

***** / Stunt Records / 34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share