Claus Waidtløw & Aarhus Jazz Orchestra: The Seasons

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er i samarbejde med trommeslageren Jorge Rossy og bassisten Daniel Franck, at komponisten og saxofonisten Claus Waidtløw og Aarhus Jazz Orchestra har indspillet Waidtløws nye værk, The Seasons. Et værk, der som Verdis Fire Årstider, er inspireret af årstiderne og består af fire satser. Alle Widtløws satser er gennemarbejdede og helheden sammenhængende, hvorfor det giver god mening at tale om et egentlig ”værk”, som rummer masser af nuancer, power og pondus på den ene side og heller af enkelhed og ro på den anden. Markante soli varetages af Daniel Franck og pianisten Mads Bærentzen. Men det er alligevel helheden – f.eks. i en sats som Part 3 Autumn, der aftvinger den største respekt. Dén sats er så vidtfavnende, facetteret og rig, at det gør helt ondt. Aarhus Jazz Orchestra og det teknisk / kunstneriske niveau er present og eminent – især i sammenspillet med solisten Waidtløw. Og, må jeg tilføje – komponisten Waidtløw. Han og det århusianske bigband fremstår som både virtuose og ambitiøse.

***** / Jaeger Community Music / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share