Belmondo Quintet: Brotherhood

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De bliver kaldt de mest berømte søskende i fransk jazz, brødrene Lionel og Stéphane Belmondo. Brødrene spiller på henholdsvis saxofon og trompet og gør det begge med overbevisende, rutineret styrke. På deres nye, reunion-album, Brotherhood, endda stærkt sekunderet af Eric Lenini på klaver, Sylvain Romano på kontrabas og Tony Rabeson på trommer og slagtøj. Tidligere har de selv været sidemen hos Milton Nascimento og Yusef Lateef, men som kapelmestre – og musikere med mere end 25 år på bagen som professionelle – har de alligevel andet og mere at byde på, når de som her spiller egne numre – uanset om disse er inspireret af Wayne Shorter, Yusef Lateef, Woody Shaw eller Bill Evans eller noget helt femte. Stærkest står numrene, Doxologie og Sirius, som begge giver gode oplevelser med begge blæsere og gruppens sammenspil i det hele taget. Men stærkt står også det Bill Evans-inspirerede nummer, Letters to Evans. I alle tre tilfælde er musikernes approach til kompositionerne forløsende afslappet og sikker.

**** / B-Flat Recordings / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share