Stina Agustsdottir Trio: The Whale

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

I sit lille, nordatlantiske hjemland, Island, kaldes hun en af nationens største jazzsinger-songwritere. Efter at have hørt hendes nye EP, The Whale (som udgives på Björks label), fristes jeg da også til at tro, at vurderingen er reel. Det er i hvert fald en stærk præstation – kompositorisk, arrangementsmæssigt, instrumentalt og vokalt – Stina Agustsdottir og hendes trio har foreviget i Sigur Rós’ studie. Agustsdottir, pianisten Anna Greta Sigurðardottir og guitaristen Mikael Mani Asmundsson har ikke bare formået at skabe et vedkommende, originalt materiale. De har også – og især – formået at iklæde nogle i forvejen store klassikere nogle nye, smukke gevandter. Folkrockballader som Joni Mitchels Both Sides Now, Bob Dylans Buckets of Rain og Damien Rice’ Dogs vokser f.eks. i min bevidsthed, fordi de af trioen håndteres kunstnerisk modent og teknisk eminent. Versioneringerne er overbevisende, næsten magnetiske. Vidner om sans for materialet og formidlingens kunst. Og midt i det hele står altså Augstdottirs stilsikre vokal og Sigurðardottirs sublime ciseleringer.  

***** / Smekkleysa / 28 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share