Johannes Gammelgaard Kvartett: I venners lag

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Musikken på den i Sverige bosiddende danske tenorsaxofonist Johannes Gammelgaards nye album, I venners lag, er ny og original, men den lyder gammeldags og traditionel – om end der er numre, der udgør en undtagelse. De fleste numre lyder gamle og traditionelle, lige som albummets titel og kapelmesterens efternavn i øvrigt gør. Gammelgaard har nemlig tilstræbt at ramme en lyd, der er som et miks af dansk og svensk folkemusik iblandet en knivspids Jan Johansson og Carl Nielsen, Astrid Lindgren og Højskolesangbog. Man kunne også kalde Gammelgaards musik for jazzet fortolkning af etableret folkemusik. Men alt er altså nyt, skrevet af Gammelgaard, og forløst af ham og trompetisten Karl Wallmyr, kontrabassisten Mauritz Agnas og trommeslageren Arild Wahl plus gæster. Der er noget skramlet over deres musik, men også noget stolt og varmt. Noget simpelt og stovt, humoristisk og uhøjtideligt, smerteligt og sjovt. Og den spændvidde giver kant og karakter. Gammelgaard og hans kumpaner leger således med virkemidlerne – på fascinerende vis.

*** / Jaeger Community Music / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share