Dan Pitt Quintet: Wrongs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske guitarist, Dan Pitt, er på én gang en lovende og rutineret jazzmusiker – en innovativ, ambitiøs og dygtig komponist og musiker. Og kapelmester – tyder alt på. Pitt har således til indspilningen af sit nye, tredje album, Wrongs, samlet en kvintet, der udover ham selv tæller saxofonisterne Naomi McCarroll-Butler og Patrick Smith, bassisten Alex Fournier og trommeslageren Nick Fraser. Med den besætning indspiller han sit nye, originale materiale – syv ret helstøbte stykker musik, som både enkeltvis og som helhed er genrebrydende. Vel vil man kunne hævde, at der er tale om ekspressiv, moderne jazz, men Pitts musik rummer også passager, der minder om urban ambient og sprælsk garagerock, rendyrket avantgarde og stilsikker kammerjazz. Personligt foretrækker jeg at lytte til mere konventionelt enkle numre som Hunter’s Dream og Wrongs. For de numre taler ikke bare til intellektet, de går også i mave og hjerte og rammer alle indre organer med en fascinerende styrke. Og så slipper de ikke engang deres tag!

**** / Dan Pitt Music / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share