Thomas Strønen / Ayumi Tanaka / Marthe Lea: Bayou

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den norske jazztrommeslager, Thomas Strønen, udkom første gang på ECM i 2005. Nu, 16 år og flere ECM-album senere, er han atter aktuel – denne gang med et avanceret, avantgardistisk album med sfærisk, stoflig musik, der er fremelsket i studiet af trioen med den norske klarinettist og vokalist Marthe Lea og den japanske pianist Ayumi Tanaka. Musikken er sanselig, frisk og åben, virtuos og raffineret – helt åbenlyst skabt af tre musikere, der er i god kontakt og hver for sig og sammen er innovative, kreative og solide. De tre har igennem et par år sat hinanden stævne på Oslos Kongelige Musikkonservatorium, og her udforsket skabelsesprocessen – i en improviseret musik, der har balanceret mellem den frie, sfæriske, moderne jazz og den moderne, klassiske musik. Udtrykket er minimalistisk, sart og samtidig stærkt, eksperimenterende. Og mest af alt stoflig, sanselig. Skabt af trioen som helhed. Åbnings- / titelnummeret bygger dog på en traditionel, norsk vise, og det er måske af samme grund det mest melodisk stringente – en sand skønhedsåbenbaring.

**** / ECM Records / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share