Masabumi Kikuchi: Hanamichi

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Red Hook Records er et nyt pladeselskab (registreret i Irland, men med et internationalt udsyn). Men selskabets første udgivelse er et stort punktum – den sidste studieindspilning af japanske Masabumi Kikuchi, som døde i 2015, alt for tidligt. Nok var jazzpianisten på sin dødsdag blevet 75 år, men som kunstner lyste han op af en fortsat glæde ved musikken, en vibrerende nysgerrighed og en ubændig trang til at udforske. Når jeg således hører ham på denne soloindspilning – tage livtag med standards som Summertime og Ramona – er det en både rutineret tyngde og pulserende livskraft, der kommer mig i møde fra Kikuchis versioneringer. Når jeg hører ham improvisere i Improvisation og My Favorite Things, tænker jeg, at han placerer sig tæt på Keith Jarrett, men måske tilfører musikken et større drama. Pauseringer er han ikke bange for, heller ikke det sænkede tempo. Tværtimod favner han begge dele med troværdig pondus, tyngde og ro. Og det giver hans musik en autenticitet og vedkommende styrke. Når Summertime i Kikuchis version bliver næsten 12 minutter lang, er det f.eks. ikke ét minut for langt.

**** / Red Hook Records / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share