Evan Parker Quartet: All Knavery and Collusion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den britiske tenorsaxofonist, Evan Parker, er igennem mange år blevet opfattet som en kompetent arvtager efter de amerikanske våbenbrødre, John Coltrane, Albert Ayler og Ornette Coleman. Af samme grund har der i årevis været en hype omkring det, at Parker en gang om måneden spiller i Londonklubben, The Vortex, og dermed hylder den og alle de andre små jazzscener, hvor kontakten mellem musiker og publikum er intimt og tæt. Det var på The Vortex, at folk fra pladeselskabet, Cadillac Recordings, hørte ham og hyrede ham til en studieoptagelse – betaget som de blev af hans mange facetterede udtryk. Dagen efter en af koncerterne, der alle notorisk byder på improjazz af en særlig, ekspressiv karakter, mødte Evan Parker og hans kvartet op i Rimshot i Kent, ikke langt fra Parkers bopæl. Numre blev indspillet, men miks og mastering faldt sammen med Englands første Corona luck-down, så alt blev forsinket og påvirket. Men nu er resultatet her altså – et netop mange facetteret, innovativt og for lytteren krævende landskab af lyde – bedst illustreret i nummeret, The Alchemy of John Edwards, der om noget er avantgardistisk.

*** / Cadillac Recordings / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share