CODE Quartet: Genealogy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det canadiske kollektiv, CODE Quartet, har fra basen i Montreal forsøgt at tage arven op efter Ornette Coleman. Og saxofonisten Christine Jensen, trompetisten Lex French, bassisten Adrian Vedady og trommeslageren Jim Doxas har gjort det med kunstnerisk raffinement. Ornette Coleman var således et solidt forbillede – med sin kvartet en mester udi improjazz med to horn – og at dømme efter albummet, Genealogy, formår Christine Jensen og Lex French m.fl. vitterligt at løfte arven og på én gang bygge bro tilbage til Coleman og bane nye veje med deres originale numre og deres moderne udtryk. Hvert medlem af kollektivet / hvert instrument vægtes efter sigende lige højt – det er da heller ikke helt klart, hvilket instrument, der dominerer – men de to blæsere er alt andet lige fremtrædende i lydbilledet. Og det fascinerende er, at det fungerer – uanset hvad. Bedst, ganske vist, i de fires egne numre. Men sammenspillet i versioneringen af den gamle salme, O Sacred Head, Now Wounded (på dansk: Befal du dine veje) er også eminent.

**** / Justin Time Records / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share