Adoct: Ouvre-Glace

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er ikke bare ødelæggende, at verden er blevet ramt af en pandemi. Der kommer også uventet interessante ting ud af det – f.eks. uventet og alt andet end konventionel musik – blandt andet fra det franske Muzzix kollektiv. Lang historie kort: To trioer skulle have mødtes på en scene, men p.g.a. nedlukningen af det franske samfund, måtte musikken til albummet, Ouvre-Glace, optages fra forskellige lokationer samtidigt, og ud af det er der altså kommet en forunderlig, på én gang tøvende og forfriskende vital form for avantgardistisk improjazz med industrielle soundscapes – lydlandskaber, der umærkeligt forandrer og forskyder sig, så man som lytter det ene øjeblik hører noget, der minder om skramlende metal i en tom stålcontainer, det næste om løsthængende jernkæder eller mobiler i et trangt garderobeskab, sekunderet af lyden af to klaverer (hvoraf det ene måske er præpareret), guitarstrenge, trommer og sax. Alt er holdt indenfor rammerne af antydningens kunst. Intet stikker af. Nok føles tiden lang – albummet er 76 minutter langt – men konstant sker der også antydningsvist noget nyt. Det er derfor, man hænger på som lytter. Man bliver indfanget og hører hele etapen.

**** / Circum-Disc / 76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share