Peter Orins: Vrtn & Vbrtn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Frankrig er nok pt. Europas (måske verdens) førende land, når talen falder på avantgardistisk kunst, herunder musik. Og trommeslageren Peter Orins? Han er en af de førende franskmænd indenfor den avantgardistiske musik. Med sit nye album, som er blevet til under Coronanedlukningen af hjemlandet (og den øvrige verden), følger han op på suiten, Happened by Accident, fra albummet af samme navn fra 2019. Herpå undersøgte han resonansen mellem trommerne og forskellige objekter / materialer. Det er den undersøgelsen, han fortsætter på Vrtn & Vbrtn. Nu med elektroniske add ons. På en grå dag vil man kunne tillade sig at spørge, om resultatet overhovedet er musik. Pulserende lydlandskaber er det. Men netop snarere lydlandskaber eller landskabsarkitektoniske skabninger end musik. Pulserende, let industrielle, men også næsten meditative skabninger i udstrakt længde. Vrtn & Vbrtn rummer således bare to skæringer (på henholdsvis 31 og 19 minutter) – heraf albummets titel. Vil man udfordres musisk, er Vrtn & Vbrtn et godt udgangspunkt.

*** / Circum-Disc / 50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share