Gabriel Evan Orchestra: Global Entry

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzsaxofonist, Gabriel Evan, har med sit orkester og albummet, Global Entry, skabt et levende, legende og stilsikkert musisk univers – med (primært) egne arrangementer over klassiske musikstykker og jazzens standards. Klart er det, at Evan er optaget af 1930’ernes jazz. Og lige så klart er det, at han og hans orkester både formår at udvise respekt for fortidens æstetik og sanser at raffinere og opdatere denne. Når jeg f.eks. hører Evan og klarinettisten/tenorsaxofonisten Joe Goldberg, trompetisten John Zarsky, pianisten Joe Kennedy, kontrabassisten Ben Fox og trommeslageren Michael Voelker tage livtag med eksempelvis Ernesto Vasquezs Rumba Azul, Henry Mancinis Lujon eller for den sags skyld Peter Tchaikovskys Waltz of the Flowers (fra Nøddeknækkeren) føler jeg mig taget i hånden, om hjertet og ved hofterne af en yderst kompetent konstellation. Overordnet er der tale om et uhyre velsmurt og velklingende miks af traditionel swingjazz, stump, sigøjnerjazz og tidlig caribisk musik.

**** / Eget selskab / 40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share