Marie-Luise Bodendorff: Friedrich Kuhlau Works for Solo Piano Vol. 1.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Marie-Luise Bodendorff er født og vokset op i Tyskland, men som ung solist blandt andet uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Hun begyndte at spille klaver som 5-årig og viste sig hurtigt at være et talent. Allerede som 6-årig scenedebuterede hun som solist med orkester, og siden har hun uddannet sig og optrådt internationalt med mange orkestre. Nu pladedebuterer hun så også – og det vel at mærke med soloklavermusik af dansk-tyske Freidrich Kuhlau (1786-1832) og en vision om at udgive (måske) al hans soloklavermusik – derfor titeltilføjelsen: Vol. 1. I Danmark er Kuhlaus navn mest forbundet med musikken til Elverhøj – et romantisk nationalskuespil med tekster af Johan Ludvig Heiberg (stykket har været opført på Det Kgl. Teater i København mere end 1.000 gange) – men det er faktisk hans kompositioner til klaver, der har dybde og karakter. Det hører man både i de klaver sonatinaer, Bodendorff her har indspillet, og i hendes indspilning af Divertissement, Opus 37, som hermed for første gange nogen sinde er blevet foreviget. Klavermusikken af Beethovens kunstneriske ”lillebror” fremstår med den tyske solists muskuløse og mesterlige fortolkning som en undervurderet kapacitet. Dette album er af samme grund et forrygende udgangspunkt for udlevelsen af Bodendorffs fulde vision. Man kan kun glæde sig til Vol. 2.

******  /  Dacapo Records  /  72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share