Isse: En umulig drøm

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Isse er kunstnernavnet på en ny, yngre, midtjysk singer-songwriter, som i virkelighedens verden hedder Marie Louise Sandorf Jacobsen. Og En umulig drøm er titlen på hendes nye debut-EP – en EP med fem numre, der har det tilfælles, at de byder på danske popsange om kærlighed (dét er der ikke så meget nyt i) og en æstetik, der (overraskende sentimentalt) giver mindelser om 80’er-pop, som den jeg husker fra navne som Tøsedrengene, Rocazino, News, Ray Dee Ohh og Tommy Seebach. At Isses æstetik tilstræber at ramme samme 80’er-sound gør det svært ikke at sammenligne hendes sange og musik med de nævnte navnes. Eller i det mindste at reflektere over alle de andre mulige og umulige sounds, hun kunne have valgt at opsøge eller tilstræbe, og som f.eks. ville have signaleret noget moderne, nutidigt og originalt. Når jeg hører et nummer som En jeg aldrig selv vil være, føler jeg mig f.eks. sendt tilbage i armene på Tommy Seebach med hans den gang karakteristiske, simple beats og en endimensionelle tekster. Åbningsballaden, Så snart jeg forlod din by, sender mig tilbage i armene på 80’ernes Thomas Helmig. Og i min optik er det altså EP’ens store problem – at sangene og musikken skaber så stærke associationer til en anden tid og nogle andre navne; at originaliteten forekommer så skjult – når nu Isse faktisk er en habil håndværker, sangskriver og sanger med sans for de virkemidler, der virker derude, hvor musikken fremføres live!

*** / Sandorf Records / 17 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share