Miguel de Armas Quartet: Continuous

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den cubansk / canadiske jazzpianist, Miguel de Armas, har taget en rig og sofistiskeret kulturarv med sig fra Cuba til Canada, hvor han nu bor. Det er en kulturarv, der har forplantet sig ned igennem hans egne kompositioner, arrangementer og optrædener således, at man i dag kan tale om, at hans slutprodukt / form for instrumentalmusik reelt er en fusion af moderne jazz og afro-cubansk musik, i enkelte numre endda med grænseflader op imod kammerjazzen, calypsoen og popmusikken. Med sig i studiet har de Armas haft sin kvartet, der i øvrigt består af Marc Decho på bas, Michel Medrano Brindis på trommer og Diomer González på congas – foruden en lang række gæstemusikere, af hvilke guitaristen Elmer Ferrer skal fremhæves for sin lette evne til at tilføre energi. Musikken er ellers i forvejen fra de Armas side lagt energisk an – den er fra a til z melodisk rig og rytmisk fængende – men de Armas har altså også formået at sætte et hold, der i forløsningen kan tilføre stærkstrøm til hans storytelling. Helt generelt er musikken, ja, hele albummet en attraktion.

****  /  Three Pines Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share