Hans Backenroth Q: Parker’s Mood

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hans Backenroth anses for at være en af Sveriges pt. største jazzbassister. Og selv om jeg langt fra kender dem alle, vil jeg alene på baggrund af Parker’s Mood mene, at vurderingen har noget på sig. For albummet, der kan høres som en hyldest til Charlie Parker, er usædvanlig godt skruet sammen. Syv af dets tolv tracks er skrevet af Charlie Parker, andre af bl.a. Cole Porter, George Gershwin og Jule Styne, og alt i alt er der tale om et album med store standards, der forløses eminent af Backenroth og hans kvartet, som i øvrigt består af Klas Lindquist på sax og klarinet, Erik Söderlind på guitar og Karl-Henrik Ousbäck på trommer. De fire svenske jazzvirtuosers tilgang til materialet, deres tekniske overskud og deres modne forløsning vidner om overskud og musikalitet af en sjælden styrke. Især versioneringen af Jule Stynes The Gypsy er eminent, drævende, langsommelig og smuk! Det samme er versioneringen af George Gershwins Embraceable You. Men det allerbedste er, at det smukke er krydret med en innovativ kant og en særegen, nutidig nerve. Det er som om, enhver finger sættes rigtigt. Og samtidig som om både swing og klangbillede er en åben bog. Kombinationen gør musikken levende, dynamisk og dragende.

***** / Prophone Records / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share