Malthe Jepsen: Fluidity

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Fluidity er den blinde, danske pianist Malthe Jepsens debutalbum. Og vel at mærke (eller måske forståeligt nok) et soloalbum, hvorpå Jepsen demonstrerer sin store kærlighed til instrumentet og dets dynamik og klange. Albummet, der er godt produceret af Kasper Staub, byder hovedsageligt på melodisk konventionelle musikstykker, men også mere komplekse, sammensatte og syrede størrelser som f.eks. numrene Things Unsaid og Do Leaves on Trees Believe in Treason, der netop understreger dynamikken og i førstnævntes tilfælde udbygger lydbilledet ved brug af effektpedaler. At Jepsen har bedt Staub producere debutalbummet skyldes især, at han er inspireret af dennes soloproduktioner. Men jeg synes også, at jeg i komposition, improvisation og produktion hører inspiration og æstetik hentet fra blandt andre Carsten Dahl. Jeg hører talent og sans for jazzens frie rammer, men savner også den større tyngde eller dybde, som Carsten Dahl repræsenterer, og som kan give soloklavermusikken den kant eller nerve, der drager – selv om et nummer som And Yet Clarity peger i den retning.

*** / Jaeger Community Music / 27 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share