Jesper Sivebæk: Ta’ mig med

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jesper Sivebæk er klassisk, akustisk guitarist. Det samme er Lars Hannibal. Men sidstnævnte er også entrepreneur og ejer af pladeselskabet, OUR Recordings.

Hvem af de to, der fik idéen, står ikke klart. Men ét står klart: Med Ta’ mig med er tolv stykker musik af den folkekære, danske rockpoet, Kim Larsen, af Jesper Sivebæk blevet indspillet på klassisk, akustisk sologuitar og af Lars Hannibal blevet udgivet på OUR Recordings – måske med det for øje, at en solid, instrumental, klassisk solopræstation vil kunne åbne nye øjne og ører. Arrangementerne er jo i hvert fald nye. Og fokus markant flyttet.

At høre virtuose Jesper Sivebæk spille klassisk, akustisk guitar i numre som Hvis din far gi’r dig lov og Flyvere i natten eller i himmelblå numre som Joanna og Susan Himmelblå er vitterligt som at få åbnet op til nogle nye horisonter. Kvaliteten i de oprindelige melodier står således som mejslet udi billedet, når Jesper Sivebæk skærer ind til benet og udpeger de særligt ømme eller smukke punkter i de pågældende numre.

Når det i pressematerialet står, at Jesper Sivebæk har brugt ti år på at fordybe sig i materialet, tror jeg, det er rigtigt. For hans arrangementer og hele forløsning er gedigen – et sublimt miks af poprock og guitarbaseret klassisk musik.

*****  /  OUR Recordings  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share