Scatman Crothers: Groovin’ with… Scatman

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Benjamin Sherman “Scatman” Crothers (1910-1986) var en amerikansk skuespiller, sanger, danser og musiker – kendt bl.a. for sit arbejde som Louie Garbage man på TV-showet, Chico and the Man, og som Dick Hallorann i Stanley Kubrick-filmen, The Shining. Men før alt dette – og før han f.eks. fik sin egen stjerne på Hollywood Boulevards Walk of Fame – blev han tilbage i 30’erne kendt for sin rolle som vært på sit eget radioshow på WFMK i Dayton, Ohio. Her var hans særlige kendetegn hans uimodståelige evne til at scatte over instrumentale numre. Dén evne blev siden omsat til også at synge i egne bands og f.eks. optræde i den berømte Cotton Club. Panda Digitals nye udgivelse, Groovin’ with… Scatman, er en genudgivelse af kendte numre, indspillet og udgivet på labels som RCA, Capitol, Decca og Motown. Albummet bekræfter hvor sindssygt groovy Scatman som artist var. Hans sange og musik er medrivende, vidunderlig og som uopslidelige tidsbilleder, der ikke på nogen måde er medtaget af, at det er 35 år siden, manden døde.

**** / Panda Digital / 22 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share