Sarah Wilson: Kaleidoscope

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske komponist, trompetist og sanger, Sarah Wilson, er rundet af flere genrer: jazz, indie-pop, indie-rock og afro-latin. Og så har hendes musik et andet distinkt præg – som resultat af at hun igennem mange år har skrevet musik til dukketeatre og teatre i øvrigt – den rummer en form for dramatisk storytelling. Hertil kommer, at hun har flere musikalske forbilleder, som hun f.eks. på dette album dedikerer numre til – det er forbilleder som Carla Bley, Renee Baldocchi og Myra Melford. Ud af alt dette kan man forstå, hvorfor albummet hedder Kaleidoscope: Musikken på albummet er farverig og facetteret. Og interessant nok – man hører både Sarah Wilson som trompetist og sangerinde. Og selv om det sikkert er helt forbudt, bliver jeg nødt til at sige det: Jeg foretrækker at høre hende som sangerinde, for hendes historiefortællende vokal er rundet af en helt særegen og gribende kombination af sikkerhed og sårbarhed, en intensitet og et næsten intimt nærvær. Især sangen, Young Woman, som hun har dedikeret til Myra Melford, er gribende. (Myra Melford er selv en glimrende pianist på alle numre på albummet). Sangen, Quiet Rust, med Charles Burnham på violin og John Schott på guitar (i centrale positioner i lydbilledet) er også gribende – den grænser genremæssigt op til folk / country. Alle øvrige numre er håndværksmæssigt i orden, men ikke uforglemmelige. Med undtagelse af nummeret, With Grace, rører de mig ikke.

***  /  Brass Tonic Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share