Thomas Clausen Trio: Back2Basics

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den 72-årige jazzpianist Thomas Clausen har igennem flere år haft en trio med kontrabasissten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Karsten Bagge. Trioen udsendte for snart seksten år siden albummet, Back To Basics, og nu foreligger så en opfølger – albummet Back2Basics. Førstnævnte album bød på standards, og det samme gør opfølgeren – numre, der i de mellemliggende år er blevet prøvet af derude på landevejen. Det er numre som How Deep is the Ocean?, You Must Believe in Spring og Nature Boy. Men også mere overraskende størrelser som f.eks. Edelwiss fra musicalen, The Sound of Music, og den svensk/finske folkevise, Vem kan segla förutan vind, som nu også er at finde i den danske højskolesangbog. Det, der står tilbage som bemærkelsesværdigt, når man hører Back2Basics – hvad genrer angår – er, at Thomas Clausen er hævet over jazzpolitiets rigide opfattelse og alene synes at interessere sig for kvalitet, melodik, swing. Og så det – at Clausen, Fonnesbæk og Bagge helt åbenlyst er et godt, sammentømret match. Ingen er for meget, ingen er for lidt. Alle bidrager virtuost til det, der med first takes i studiet antager karakter af jazztriokunst. Smukkest og mest formfuldendt og friskt står nummeret, Nature Boy – det bliver i Clausens bearbejdning sanselig smukt.

****  /  Stunt Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share