Margrete Grarup & Michael Sunding: Within the Spirit

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De to danskere, Grarup og Sunding, har med Within the Spirit skabt et album med det, der på amerikansk meget sigende benævnes ”spirituals”. De sakrale sange / gospelsange er for en stor dels vedkommende traditionelle, hentet ud af sydstaternes great American song-book – det er sange som Go Down Moses og Wade in the Water, men også ”nyere” sange som Bill Withers’ Lean on Me og Oris Mays’ Don’t Let the Devil Ride. Herudover indgår der en enkelt, original sang af Sunding selv  i materialet: Who Will Guide Me Now. I alle tilfælde er de religiøse sange i Grarups og Sundings fremførelse gjort enkle og nøgne. Og da de begge, Grarup og Sunding, er habile sangere og præcise på henholdsvis percussion og piano, er sangene blevet meget spot on. Ikke for overfyldte, ikke for simple, men fint docerede, fint afstemte, lettere rå, lige på og lytteværdige. Sundings egen sang er inde under huden, fornemmer man. Tilsvarende fornemmer man, at de andre sange er elskede og værdsatte. For Grarup og Sunding fremfører dem med virtuositet, sans for traditionen og et nutidigt nærvær.

****  /  Gateway Music  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share