Ipek Yolu: Tropical Anatolia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Ipek Yolu er et virkelig fascinerende bekendtskab – en dansk / tyrkisk trio, der spiller en forunderlig blanding af anatolsk folkemusik, psykedelisk rock, surf og latin. Orhan Özgür Turan (baglama og vokal), Olaf Johannes Brinch (bas, beats og mellotron) og Lasse Aagaard (guitar) har således med noget, der tager sig ud som lethed, formået at uddrage noget af det bedste fra nævnte genrer og smelte det sammen i et nyt, originalt udtryk. Turan kender vi i forvejen fra bandet, Hudna. Brinch fra bandet, AddisAbabaBand. Og Aagaard fra bandet, Junglelyd. Det er med andre ord ikke helt nye veje, de tre baner. De er hjemmehørende og hjemmevante i world, vant til at mikse genrer. Men det anatolske element er alligevel ekstraordinært fremherskende i Ipek Yolus musik. Og broen herfra og over til alt det andet godt sikret af gæstemusikere som Palle Hjort og Søren Bigum (kendt fra bl.a. Peter Sommer), Emil de Waal (kendt fra bl.a. Kalaha) og Yossi Karutchi (kendt fra Hudna). Kalejdoskopets mest fascinerende billeder er numrene Ay Adam og Mustang – to meget ekspressive energiudladninger med mange gribende og stilsikre finesser.

**** / Sounds of Subterrania / 36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share