Thomas Torstrup Quartet: Two Brothers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge, norske jazzpianist og –komponist, Thomas Torstrup, pladedebuterede i 2014 med lyriske Snøkorn. Nu kommer så den svære to’er, Two Brothers, som nok har været nogle år undervejs, men som ikke desto mindre lyder som om, den har været let at lave. Den lyder (som 1’eren) let og lyrisk, som afspejler den teknisk kapacitet og kunstnerisk autenticitet og præcision. Musikken er komponeret af Thomas Torstrup – den er original og fint afstemt den nye besætnings kapacitet. Med sig har Thomas Torstrup denne gang trompetisten Simen Kill Halvorsen, bassisten Stian Andersen og trommeslageren Ivar Asheim. Og tilsammen skaber de fire altså en meget smuk, melodisk form for moderne jazz – godt eksemplificeret i numre som Modes og Item, som til og med er eminent godt skruet sammen og produceret. Man hører alle detaljer i numrene, den enkeltes indsats, sammenspillet, de raffinerede detaljer og det fremherskende tema. Og svaret er: Det er smukt, facetteret og farverigt. Sine steder sanseligt. Sine steder modigt udfordrende.

****  /  NXN Recordings  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share