Andrew Cyrille Quartet: The News

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazztrommeslager, Andrew Cyrille, er kendt for sit mangeårige samarbejde med pianisten, Cecil Taylor (1929-2018). Men i de senere år har han også haft sine egne, bemærkelsesværdige projekter – heriblandt sin egen kvartet med guitaristen Bill Frisell, bassisten Ben Street og først pianisten Richard Teitelbaum, nu David Virelles. Den kvartet udsender nu på ECM et ret gribende nyt album, The News, som rummer en række originale musikstykker af Cyrille, Frisell og Virelles – musikstykker, der både består af kompositioner og improvisationer. Musikken er enkel og dog kompleks, melodisk og facetteret, meget i stil med den minimalistiske form for musik, som vi herhjemme kender fra Jakob Bros side. Man er ikke i tvivl om, at Cyrilles puls er afgørende for kvartettens præstation, men man er heller ikke i tvivl om Frisells og Virelles’ kvaliteter som dem, der tegner ornamenteringerne. Åbningsnummeret, Mountain, fremstår således som underskønt og noget nær formfuldendt. Og det samme gør et nummer som Baby. I den forstand vidner kvartettens nye album om et eminent sammenspil og sublime, individuelle udtrykspotentialer. Musikken er raffineret, facetteret. I lange passager gribende.

****  /  ECM Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share