KUU!: Artificial Sheep

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er meget svært at genrebetegne de sange og den musik, som KUU! skaber. Er det voldsom vokaljazz? Brutal rock? Prunkløs punk? Excentrisk funk? Kun én genrebetegnelse forekommer mig sikker – sangene og musikken er ”Cross Over”. Den serbisk / finsk / tyske kvartet udfordrer således igen-igen – med sit andet album efter anmelderroste Lampedusa Lullaby fra 2018 – enhver konformitet med en entusiastisk, pågående og ustyrlig form for musik, som man godt kunne kalde punkjazz. Sangene og musikken på Artificial Sheep har en fascinerende tiltrækningskraft, fordi den er så original og insisterende, til tider så frastødende, konstant så åbenlyst fortællende og så positionerende. Kvartetten med den serbiskfødte sangerinde, Yelena Kulijic, i spidsen er således politisk engageret, en protestbevægelse i sig selv med en magtfuld attitude, et til tider glødende raseri – og midt i det et kunstnerisk højt niveau – både hvad angår sangskrivning, komposition og teknisk / kunstnerisk udførelse. KUU! (finsk for ”måne”) er et kraftværk, og kvarttetens sange og musik har en særlig rå beskaffenhed. Yelena Kulijic og guitaristerne Kalle Kalima og Frank Möbus foruden trommeslageren Christian Lillinger er right in your face.

****  /  ACT Music  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share