Marc Johnsson: Overpass

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Med den amerikanske jazzbassist Marc Johnssons ny soloalbum, Overpass, lægger det tyske kvalitetslabel ECM endnu en sten i den efterhånden høje kvalitetsmur, selskabet gennem årene har opbygget. Og Johnsson? Han benytter sin invitation og deltagelse i projektet til genbesøg. Han genindspiller således som solist musik fra den gang, han var fast mand i Bill Evans Trio – numre som Miles Davis’ Nardis og Alex North’s Love Theme from Spartacus – foruden en håndfuld af hans egne numre – blandt andre Life of Pai, Freedom Jazz Dance og Whorled Whirled World. Nummeret Samurai Fly er en ”gendigtning” af nummeret ”Samurai Hee-Haw”, som Johnsson tidligere har indspillet for ECM med sit Bass Desires band og med The John Abercrombie Trio. Det er klart, at Overpass – som altså er et soloalbum – er meget enkelt. Hvad der kommer lidt bag på denne lytter er, at det også er lidt tungt, lidt ensformigt, lidt trivielt. Marc Johnsson er jo alt andet lige en dybt begavet håndværker og kunstner, men som solist fornemmer jeg, at han løber tør for idéer. Kun ét nummer griber mig – det absolut længste, And Strike Each Tuneful String, der næsten har noget zen buddhistisk over sig, noget tranche, ritual og meditation over sig. Dét nummer træder ud af skyggen på et album, der ellers er overraskende kedeligt. 

***  /  ECM Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share