De Beren Gieren: Less is Endless

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De Beren Gieren er en elektroakustisk, impressionistisk, belgisk jazztrio – en ener på den belgiske jazzscene; et anerkendt navn internationalt; en trio der live er kendt for sin transcendentale energiudfoldelse. Og en trio, som fortjent har modtaget masser af anmelderros og priser for sine hidtidige album. Trioen, der består af Fulco Ottervanger på klaver, Simon Segers på trommer og Lieven van Pée på bas, er på europæisk plan banebrydende – dens musik er minimalistisk, pågående, dramatisk. Den læner sig op ad den elektronisk musiks æstetikker (med en gentagen puls), og den læner sig op ad den neoklassiske musik. Et nummer som Less is Endless (en meget sigen titel) er meget kendetegnende. Det er på ét plan meget enkelt (minimalistisk), men samtidig rummer det mange kompleksiteter og facetter, hvorfor det aldrig ikke bliver kedeligt – heller ikke gentagne aflytninger. Hele atmosfæren, lydfladen, de (som udgangspunkt) enkle melodier eller temaer og de mange lag derpå – dét gør oplevelsen med De Beren Gieren fascinerende, næsten hypnotisk.

****  /  Sdban Ultra  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share