Martin Hall & Thomas Li: Inkubation

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Når engang Designmuseum Danmark skal lave en udstilling om moderne, danske musikudgivelser, må Inkubation være selvskrevet til en hædersplads. Boksen fra Martin Halls og Thomas Lis side er ganske enkelt så imponerende smuk, og den ville have været helt umulig uden rigelig fondsstøtte.

I boksen er der to vinyler, en CD og en bog – alle af teknisk høj kvalitet. Og værket: Det er det samlede resultatet af et sublimt spoken word-samarbejde mellem Martin Hall og Thomas Li. Værket forener således lyrik og installationsmusik på bedste vis!

Det unikke ved bokssættet er, at det kun kan købes samlet; at boksen udgives i et begrænset oplag på 250 nummererede eksemplarer; og at det ikke vil være tilgængeligt på streamingtjenester. Manuskriptet og lydsiden udsendes til gengæld både som e- og lydbog.

Inkubation er der seks, typiske Martin Hall-tekster – en undersøgelse af metroseksuelle karaktermutationer; en i enhver forstand facetterede og billedrige personskildringer. Musikken er elektronisk, produceret af Thomas Li og med en gæstevisit af den japanske musiker, Kazutaka Kuroki.

Samarbejdet mellem Martin Hall og Thomas Li er ikke nyt. De to har tidligere produceret Random Hold (1996) og Adapter (1999) sammen. Men Inkubation slår altså alt, hvad de hidtil har skabt. Halls messende oplæsning er hypnotiserende og den industrielle og på mange måder ildevarslende ”musikledsagelse” perfekt afstemt. Jeg bliver som lytter suget ind i materialet, ind i Martin Halls univers, ind i kærligheden – den vildfarne og den opbyggende ind i hans næsten klaustrofobiske verden. Og på intet tidspunkt er jeg i tvivl om ægtheden. Det her er alvorligt, seriøst, nødvendigt. Næsten rystende uafviseligt. Et poetisk / musisk værk, der, hvad indholdsmæssig kvalitet angår, matcher indpakningen.

Inkubation er et spoken word-værk, der på enhver måde vil stå distancen (ligesom eksempelvis Dan Turèlls og Halfdan E’s Pas på pengene fra 1993).

*****  /  Panoptikon/Moondrop Records  /  56 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share