Nick Fraser Quartet: If There Were No Opposites

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Nick Fraser er en anerkendt, canadisk trommeslager og komponist, som begiver sig af med at spille en avanceret, intellektuel form for avantgardistisk jazz. Vel at mærke med en særegen kvartet, der nok inkluderer den amerikanske freejazzsaxofonist, Tony Malaby, men også cellisten Andrew Downing og kontrabassisten Rob Clutton. De fire teknisk dygtige musikere udgør tilsammen en enhed, og det har de gjort i hen ved ti år. If There Were No Opposites er således deres fjerde fælles album indenfor otte år – det første dog på schweiziske HatArt/ezz-thetics. Kvartettens musik – eller rettere: lydlandskab – er vanskeligt tilgængeligt, uden på forhånd nedtrådte stier. Den er søgende, prøvende, træder ikke fremad i blinde, men dog i et forfriskende, næsten dumdristigt mod. Og dermed banes nye polyrytmiske stier, soniske rum blotlægges og konstant skiftende intensiteter, krat og lysninger åbenbarer sig. Vi befinder os åbenlyst i jazzland, men blikket forvilder sig ind i krattet, op mod himlen, ned mod jorden. I en rastløs improvisation.

***  /  HatHut/ezz-thetics  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share