Falkevik: New Constellations

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den norske trio, Falkevik, pladedebuterede i 2018 med Louder Than I’m Used To, modtog fortjent anmeldernes ros og folkets opmærksomhed og udsender nu, efter pandemiens afbræk, den svære 2’er, New Constellations. I begge tilfælde er der tale om plader, der rummer musik fra grænselandet mellem den ekspressive, moderne jazz og den uafhængige og kantede garage-pop-rock. Det virker ikke umiddelbart som om, det til 2’eren har været så svært for Julie Falkevik Tungevåg, Ellen Brekken og Marius Trøan Hansen at skabe noget nyt og bemærkelsesværdigt. Materialet på den nye plade er originalt, engelsksproget (ét nummer er på norsk), teknisk raffineret og fremført med energi, målrettethed og overbevisende sikkerhed. Musikken er ikke sat i verden for at please, men fordi (tror jeg) den udgør summen af de tres musiske præferencer og ønsker. Musikken er kantet og krævende – midt i al den melodiske tilgængelighed. Tag bare nogle numre som New Constellations, Changeable og In Public – de er åbne, let tilgængelige størrelser, og dog stiller de krav til lytteren, med deres skæve toner, kontraster og kompleksiteter. Mit eget favoritnummer er pågående Amputation – et heftigt nummer, der blandt andet sender mine associationer i retningen af navne som Gogo Penguin og Esbjörn Svensson Trio, og dog er respektindgydende originalt.

*****  /  Drabant Music  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share