Kappeler & Zumthor: Herd

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Kappeler & Zumthor er en fascinerende, yderst innovativ, schweizisk jazzduo bestående af pianisten Vera Kappeler og slagtøjsspilleren Peter Conradin Zumthor. De to har kunstnerisk dannet par i en årrække og med albummet Herd følger de også stilsikkert op på den roste albumdebut fra 2014, Babylon-Suite. Kappeler & Zumthor er en duo, der konstant får nye idéer – til udvikling af landområdet mellem musikken og lyden. Duoen arbejder ihærdigt og med omhu og formår vitterligt også at skabe noget nyt, der på én gang kan lyde som kammerjazz og som ny musik, ny lyd, nye landskaber. På Herd er der i alt elleve musikstykker, og helt gennemgående er de teknisk kapable. Flere af dem emmer af referencer – det kan være til vaudeviller eller ballader – men samtidig er de alle helt særegne, skabt ud af et åbenlyst, teknisk overskud og ud af et sanseligt forhold til såvel instrumenter som musik. For det meste er ”musikken” stilfærdig, søgende – det gælder f.eks. et nummer som Örf. Men andre numre grænser op til det industrielle – det gælder f.eks. et nummer som Three Toypianos, som samtidig har noget næsten forceret, legende over sig.

***  /  Intakt Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share