Nate Smith: Kinfolk 2: See the Birds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Nate Smith er en usædvanligt innovativ, amerikansk komponist og trommeslager. I 2017 blev han fortjent nomineret til en Grammy for albummet, Kinfolk: Postcards From Everywhere. Siden har han udgivet en EP og et solo-album, men nu udsender han også en opfølger til det nominerede album – Kinfolk 2: See the Birds – og det er et album hvorpå, han samarbejder med en række meget forskellige, men bemærkelsesværdigt dygtige, unge, amerikanske musikere. Kinfolk 2: See the Birds åbner med et fængende nummer, Attitude, med en jazzet rytmik, der leder tankerne hen på Pat Metheny, som Smith i øvrigt har været trommeslager for – på nummeret gæsteoptræder vibrafonisten Joel Ross og sangeren Michael Mayo. På det efterfølgende, mere monumentalt massive og dog minimalistiske nummer, Square Wheel, slutter rapperen Kokayi sig til Mayo. Siden kommer sangeren Stokley, violinisten Regina Carter, guitaristen Vernon Reid og flere andre til. Og selv om gæsterne er vidt forskellige, hænger udtrykket sammen takket være Smiths dynamik og drive. Derfor fremstår Kinfolk 2: See the Birds også som både sammenhængende og facetteret. Albummet er tænkt som det andet i en trilogi, der skal afspejle Smiths egen udvikling som musiker. Første album vedrørte lydbilleder, som han var eksponeret overfor som barn i Virginia. Nærværende, andet album er som et impressionistisk portræt af hans ungdom, politiske vækkelse og beslutning om at blive musiker – det er fra den ungdom berøringsfladen til hip-hop og neosoul stammer. Nu, i moden alder, blander han genrerne med en moderne form for jazz. Han smelter så at sige et funky og pågående groove sammen med en forfriskende form for jazzflow.

****  /  Edition Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share