Miho Hazama & DR Big Band: Imaginary Visions

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Både herhjemme og internationalt nyder hun anerkendelse – den japansk fødte, i USA bosiddende komponist og arrangør, som i øjeblikket også er chefdirigent for Danmarks Radios Big Band. Grammy-nominerede Miho Hazama beskrives som en af de mest lovende og talentfulde yngre komponister og arrangører pt. Der er da også meget at komme efter på hendes nye / første album med DR Big Band, som også beskrives som et af de førende big bands i Europa. På sæt og vis kan man sige, at albummet, Imaginary Visions, markerer en ny æra i både Hazamas og DR Big Bands liv. Det markerer i hvert fald indgangen til (forhåbentlig) en række gode, produktive, fælles år i København. En spændende ting er det, at Hazama har en klassisk musisk baggrund, og at hun i det danske big band møder en række entusiastiske og åbne, rytmiske musikere, som både har sans for stringens, spændvidde og flow. Det er netop i mødet mellem den ene og den anden baggrund, at kvaliteten i dette album synes tydeligst. Musikken på Imaginary Visions fremstår som organisk, sammenhængende og afbalanceret. Som resultat af et far fetched match made in heaven. Alle syv skæringer på albummet er originale, skrevet af Hazama, og forløst til UG af big bandet, der betjener sig af den helt store palette. Hazama fremstår således som en stærk arvtager efter navne somThad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely.

****  /  Edition Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share