Thomas Curbillon: Place 8’te Opportune

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er ikke meget, vi i Danmark hører til den franske jazzscene. Men vil man smage varen, vil det være en oplagt idé at starte her – hos crooneren, guitaristen, radioværten og den tidligere musikbusinessmand, Thomas Curbillon – som med sit debutjazzalbum, Place 8’te Opportune, smelter den traditionelle jazz (som vi f.eks. kender fra Django Reinhardt), den franske visetradition og den moderne franske vokaljazz sammen – med en let humor, en teknisk snilde og et overskudsbetonet swing. Cubillon har sans for det lyriske og synger sanseligt smukt de franske tekster – han er tydeligt inspireret af navne som Christian Chevallier, Alain Goraguer og Michel Legrand. Materialet er fremragende, skrevet sammen med Gaelle Renard. Men at debutalbummet er så formfuldendt er ikke kun Curbillons eller Renards eller forbilledernes fortjeneste. Det skyldes også, at Curbillon i sine sidemen har fundet nogle umådeligt stærke karakterer: pianisten Eric Legnini, kontrabassisten Thomas Bramerie, trommeslageren Antoine Paganotti og trompetisten Stephane Belmondo bl.a. Den besætning løfter poesien og sammensmeltningen til bemærkelsesværdige højder.

****  /  Jazz&People  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share